De prijzen bleven namelijk dalen. Bovendien werd ook nog eens bekendgemaakt dat de huisgezinnen minder spendeeren. De werkloosheidsgraad steeg vorige maand in Japan tot 5,10% en dat is het hoogste niveau sinds januari.

In totaal waren er 3,56 miljoen Japanners die geen werk hebben, een stijging met 2,90% tegenover het jaar voordien. Het aantal Japanners dat aan werk is daalde met 0,80% tot 62,69 miljoen.

De consumentenprijzen daalden vorige maand aan een versneld tempo, waardoor het deflatiegevaar acutere vormen aannam. De core consumer price index, waarbij geen rekening wordt gehouden met verse voeding, daalde vorige maand met 1,50%. De prijzen dalen zodoende al 14 maanden op rij.

De export steeg vorige maand met 40%, zo werd gisteren bekendgemaakt. Uit de evolutie van de consumentenprijzen blijkt zodoende dat het binnenlands herstel te wensen overlaat.

De Japanse centrale bank verwacht niet dat de deflatiedruk in de komende jaren gaat afnemen. De huisgezinnen spendeerden in april 0,70% minder en een kleinere vraag betekent dat er weinig ruimte is voor prijsstijgingen.

De prijzen bleven namelijk dalen. Bovendien werd ook nog eens bekendgemaakt dat de huisgezinnen minder spendeeren. De werkloosheidsgraad steeg vorige maand in Japan tot 5,10% en dat is het hoogste niveau sinds januari. In totaal waren er 3,56 miljoen Japanners die geen werk hebben, een stijging met 2,90% tegenover het jaar voordien. Het aantal Japanners dat aan werk is daalde met 0,80% tot 62,69 miljoen. De consumentenprijzen daalden vorige maand aan een versneld tempo, waardoor het deflatiegevaar acutere vormen aannam. De core consumer price index, waarbij geen rekening wordt gehouden met verse voeding, daalde vorige maand met 1,50%. De prijzen dalen zodoende al 14 maanden op rij. De export steeg vorige maand met 40%, zo werd gisteren bekendgemaakt. Uit de evolutie van de consumentenprijzen blijkt zodoende dat het binnenlands herstel te wensen overlaat. De Japanse centrale bank verwacht niet dat de deflatiedruk in de komende jaren gaat afnemen. De huisgezinnen spendeerden in april 0,70% minder en een kleinere vraag betekent dat er weinig ruimte is voor prijsstijgingen.