Anderzijds staan de prijzen nog steeds onder druk, wat betekent dat de binnenlandse vraag ongewijzigd zwak blijft. De werkloosheidsgraad stond in september op 5,30%, tegenover 5,50% de maand voordien.

De Japanse werkloosheid bereikte in juni een recordhoogte van 5,70%. Uit de cijfers blijkt dat het tempo waarin de bedrijven mensen ontslaan aan het vertragen is. De vraag naar het buitenland naar Japanse auto's, elektronica enzovoort is opnieuw toegenomen.

De productie in de bedrijven steeg in Japan al voor de zevende maand in de rij. De ratio van aangeboden jobs ten opzichte van jobbezoekers is in september voor het eerst sinds mei 2007 gestegen.

Die ratio bedraagt nu 0,43, wat betekent dat er 43 jobs beschikbaar zijn voor elke 100 werkzoekenden. Toch blijft het een onmiskenbaar feit dat de Japanse arbeidsmarkt zwak gestemd blijft, wat onder andere wordt aangetoond door een daling van het aantal personen die tewerkgesteld zijn.

Anderzijds staan de prijzen nog steeds onder druk, wat betekent dat de binnenlandse vraag ongewijzigd zwak blijft. De werkloosheidsgraad stond in september op 5,30%, tegenover 5,50% de maand voordien. De Japanse werkloosheid bereikte in juni een recordhoogte van 5,70%. Uit de cijfers blijkt dat het tempo waarin de bedrijven mensen ontslaan aan het vertragen is. De vraag naar het buitenland naar Japanse auto's, elektronica enzovoort is opnieuw toegenomen. De productie in de bedrijven steeg in Japan al voor de zevende maand in de rij. De ratio van aangeboden jobs ten opzichte van jobbezoekers is in september voor het eerst sinds mei 2007 gestegen. Die ratio bedraagt nu 0,43, wat betekent dat er 43 jobs beschikbaar zijn voor elke 100 werkzoekenden. Toch blijft het een onmiskenbaar feit dat de Japanse arbeidsmarkt zwak gestemd blijft, wat onder andere wordt aangetoond door een daling van het aantal personen die tewerkgesteld zijn.