Daaruit blijkt dat de Japanse economie aan de beterhand was voor het land op 11 maart werd getroffen door een aardbeving. De rest van het verhaal is bekend, de aardbeving werd gevolgd door een tsunami en door een nucleaire ramp.

Het is zodoende onvermijdelijk dat de Japanse economie in de afgelopen weken is gaan vertragen, hoewel het vooralsnog onduidelijk is in welke mate ze is stilgevallen. De eerste prognoses daaromtrent lopen nu binnen.

Goldman Sachs verwacht dat de Japanse economie in het tweede kwartaal gaat krimpen. Voor het volledige boekjaar wordt nog een groei met 0,70% in plaats van 1,30% verwacht.

Daaruit blijkt dat de Japanse economie aan de beterhand was voor het land op 11 maart werd getroffen door een aardbeving. De rest van het verhaal is bekend, de aardbeving werd gevolgd door een tsunami en door een nucleaire ramp. Het is zodoende onvermijdelijk dat de Japanse economie in de afgelopen weken is gaan vertragen, hoewel het vooralsnog onduidelijk is in welke mate ze is stilgevallen. De eerste prognoses daaromtrent lopen nu binnen. Goldman Sachs verwacht dat de Japanse economie in het tweede kwartaal gaat krimpen. Voor het volledige boekjaar wordt nog een groei met 0,70% in plaats van 1,30% verwacht.