De kans is groot dat dit ook ditmaal het geval zal worden, vooral omdat Abenomics dreigt te mislukken. De monetaire politiek zoals die door de Japanse centrale bank wordt gevoerd, dreigt namelijk te mislukken. Bijkomende maatregelen om de economie te ondersteunen, zijn dus noodzakelijk.

De Japanse warenhuisverkopen stuiken inmiddels in elkaar. De krant Nikkei rapporteerde dat de verkopen bij de grote warenhuisketen Takashimaya in de periode tussen 1 en 7 april met maar liefst een kwart zijn gedaald. Die verkopen zullen zich in de loop van het jaar weliswaar stabiliseren, maar intussen is het kwaad toch maar geschied.

De kans is groot dat dit ook ditmaal het geval zal worden, vooral omdat Abenomics dreigt te mislukken. De monetaire politiek zoals die door de Japanse centrale bank wordt gevoerd, dreigt namelijk te mislukken. Bijkomende maatregelen om de economie te ondersteunen, zijn dus noodzakelijk. De Japanse warenhuisverkopen stuiken inmiddels in elkaar. De krant Nikkei rapporteerde dat de verkopen bij de grote warenhuisketen Takashimaya in de periode tussen 1 en 7 april met maar liefst een kwart zijn gedaald. Die verkopen zullen zich in de loop van het jaar weliswaar stabiliseren, maar intussen is het kwaad toch maar geschied.