In juni was voor een totaal bedrag van 1000 miljard dollar aan Japanse staatsobligaties in handen van buitenlandse beleggers, dit volgens de gegevens verstrekt door de Bank of Japan.

Op 31 maart was 8,30% van alle uitstaande obligaties in handen van buitenlanders. Dat was het hoogste percentage sinds 1979.

Vooral Japanners zelf kopen eigen obligaties

Het zijn niettemin vooral de Japanners zelf die de eigen obligaties kopen, met de steun in de rug van ongeveer 15.000 miljard dollar aan spaargeld.

Het toenemend percentage schulden in buitenlandse handen doet echter vraagtekens rijzen over de houdbaarheid van de Japanse schulden.

Opletten voor een rentestijging

Brad McFadden, stichter van het Daily Trading Report, spreekt in verband met Japan van de moeder van alle zeepbellen. De verhouding van de schulden tot het BBP bedraagt 230%.

Wanneer de rente om welke bizarre reden ook gaat stijgen, zal Japan gedwongen worden om vrijwel alle belastinginkomsten aan de afbetaling van de rente zal moeten spenderen.

In juni was voor een totaal bedrag van 1000 miljard dollar aan Japanse staatsobligaties in handen van buitenlandse beleggers, dit volgens de gegevens verstrekt door de Bank of Japan. Op 31 maart was 8,30% van alle uitstaande obligaties in handen van buitenlanders. Dat was het hoogste percentage sinds 1979. Vooral Japanners zelf kopen eigen obligaties Het zijn niettemin vooral de Japanners zelf die de eigen obligaties kopen, met de steun in de rug van ongeveer 15.000 miljard dollar aan spaargeld. Het toenemend percentage schulden in buitenlandse handen doet echter vraagtekens rijzen over de houdbaarheid van de Japanse schulden. Opletten voor een rentestijging Brad McFadden, stichter van het Daily Trading Report, spreekt in verband met Japan van de moeder van alle zeepbellen. De verhouding van de schulden tot het BBP bedraagt 230%. Wanneer de rente om welke bizarre reden ook gaat stijgen, zal Japan gedwongen worden om vrijwel alle belastinginkomsten aan de afbetaling van de rente zal moeten spenderen.