Matthew Sherwood, head of investment markets research in Sidney bij Perpetual Investments, merkt op dat de wereldeconomie aan de beterhand is waarbij vooral de Verenigde Staten zich in positieve zin weten te onderscheiden. Wel kunnen er nog een paar vraagtekens bij de Chinese economie worden geplaatst.

Het toegenomen optimisme over de economie steekt de beurskoersen een hart onder de riem, in zoverre dat de Japanse Topix Index sinds oktober al met 41% is gestegen. De MSCI Asia Pacific Excluding Japan Index liet over dezelfde periode een stijging met 11% optekenen.

Matthew Sherwood, head of investment markets research in Sidney bij Perpetual Investments, merkt op dat de wereldeconomie aan de beterhand is waarbij vooral de Verenigde Staten zich in positieve zin weten te onderscheiden. Wel kunnen er nog een paar vraagtekens bij de Chinese economie worden geplaatst. Het toegenomen optimisme over de economie steekt de beurskoersen een hart onder de riem, in zoverre dat de Japanse Topix Index sinds oktober al met 41% is gestegen. De MSCI Asia Pacific Excluding Japan Index liet over dezelfde periode een stijging met 11% optekenen.