De Japanse industriële productie stort in aan het snelste tempos sinds de tsunami van 2011, de storm die destijds ook de kerncentrale van Fukushima zo zwaar trof. In juni werd een daling van de industriële productie met maar liefst 3,30% opgetekend en dat was veel meer dan verwacht.

De economen hadden namelijk slechts gerekend op een daling met 1,20%. Het was bovendien al de 10de keer op amper 12 maanden tijd dat de verwachtingen van de economen in negatieve zin werden overtroffen. Het wordt steeds duidelijker dat Japan op een nieuw verloren decennium afstevent.

De Japanse industriële productie stort in aan het snelste tempos sinds de tsunami van 2011, de storm die destijds ook de kerncentrale van Fukushima zo zwaar trof. In juni werd een daling van de industriële productie met maar liefst 3,30% opgetekend en dat was veel meer dan verwacht. De economen hadden namelijk slechts gerekend op een daling met 1,20%. Het was bovendien al de 10de keer op amper 12 maanden tijd dat de verwachtingen van de economen in negatieve zin werden overtroffen. Het wordt steeds duidelijker dat Japan op een nieuw verloren decennium afstevent.