De Japanse centrale bank gaat volgens de verwachtingen van de economen meer geld ter beschikking stellen. Voorlopig heeft de Bank of Japan 30.000 miljard yen ter beschikking gesteld.

Makoto Noji, strateeg in Tokio bij Mizuho Securities Research & Consulting, merkt op dat ook de Amerikaanse centrale bank haar monetaire politiek gaat verruimen. Dat zorgt voor heel wat beweging op de valutamarkten.

Het rendement op de 10-jarige Japanse staatsobligatie bedraagt nog 0,84%, dat op de 5-jarige staatsobligatie nog 0,24%. In het laatste geval is het rendement het laagste sinds juni 2003.

De Japanse centrale bank gaat volgens de verwachtingen van de economen meer geld ter beschikking stellen. Voorlopig heeft de Bank of Japan 30.000 miljard yen ter beschikking gesteld. Makoto Noji, strateeg in Tokio bij Mizuho Securities Research & Consulting, merkt op dat ook de Amerikaanse centrale bank haar monetaire politiek gaat verruimen. Dat zorgt voor heel wat beweging op de valutamarkten. Het rendement op de 10-jarige Japanse staatsobligatie bedraagt nog 0,84%, dat op de 5-jarige staatsobligatie nog 0,24%. In het laatste geval is het rendement het laagste sinds juni 2003.