De benchmark 10-year bonds beleefden vorige week de scherpste daling sinds april 2008. Aanleiding is de vrees dat de nieuwe Japanse premier opnieuw meer geld zal gaan uitgeven om de economie te stimuleren.

De Bank of Japan start vandaag met een vergadering die twee dagen duurt. Overmorgen zal het Japans ministerie van Financiën voor 600 miljard yen aan staatsobligaties met een looptijd van 30 jaar verkopen.

Akio Yoshino, chief economist in Tokio bij Amundi Japan Ltd., verwacht dat het vertrouwen in de Amerikaanse economie in de komende weken verder gaat toenemen.

De benchmark 10-year bonds beleefden vorige week de scherpste daling sinds april 2008. Aanleiding is de vrees dat de nieuwe Japanse premier opnieuw meer geld zal gaan uitgeven om de economie te stimuleren. De Bank of Japan start vandaag met een vergadering die twee dagen duurt. Overmorgen zal het Japans ministerie van Financiën voor 600 miljard yen aan staatsobligaties met een looptijd van 30 jaar verkopen. Akio Yoshino, chief economist in Tokio bij Amundi Japan Ltd., verwacht dat het vertrouwen in de Amerikaanse economie in de komende weken verder gaat toenemen.