Na decennia van stagnerende economische groei of zelfs krimp moet het land momenteel een kwart van zijn belastinginkomsten gebruiken om de schulden af te betalen. De Japanse schulden zijn opgelopen tot 220% van het BBP, een prestatie die geen enkel G-7 land kan evenaren.

David Rea, Japan econoom bij Capital Economics, waarschuwt dat de Japanse situatie van kwaad naar erger evolueert. De manier waarop het land de crisis heeft aangepakt, is een schoolvoorbeeld van hoe het eigenlijk niet zou moeten zijn. Anderzijds is de situatie in Europa of de VS nog niet zo ernstig als in Japan.

Na decennia van stagnerende economische groei of zelfs krimp moet het land momenteel een kwart van zijn belastinginkomsten gebruiken om de schulden af te betalen. De Japanse schulden zijn opgelopen tot 220% van het BBP, een prestatie die geen enkel G-7 land kan evenaren. David Rea, Japan econoom bij Capital Economics, waarschuwt dat de Japanse situatie van kwaad naar erger evolueert. De manier waarop het land de crisis heeft aangepakt, is een schoolvoorbeeld van hoe het eigenlijk niet zou moeten zijn. Anderzijds is de situatie in Europa of de VS nog niet zo ernstig als in Japan.