Bass, beheerder van het Hayman Capital Management, schat de kansen groot in dat die bom binnen de komende 24 maanden zal ontploffen. De Japanse overheidsschuld is momenteel 24 keer groter dan de inkomsten die de Japanse staat op jaarbasis kan binnenhalen.

Wanneer dergelijke zone van insolvabiliteit is bereikt, is er volgens Bass niets meer dat kan worden gedaan om de situatie recht te trekken.

Japan is gedoemd om onder het gewicht van de eigen schulden in te storten en dat zal gebeuren zodra de Bank of Japan de controle over de rente kwijtraakt.

Bass, beheerder van het Hayman Capital Management, schat de kansen groot in dat die bom binnen de komende 24 maanden zal ontploffen. De Japanse overheidsschuld is momenteel 24 keer groter dan de inkomsten die de Japanse staat op jaarbasis kan binnenhalen. Wanneer dergelijke zone van insolvabiliteit is bereikt, is er volgens Bass niets meer dat kan worden gedaan om de situatie recht te trekken. Japan is gedoemd om onder het gewicht van de eigen schulden in te storten en dat zal gebeuren zodra de Bank of Japan de controle over de rente kwijtraakt.