Het is al het zesde jaar op rij dat de Japanse schulden stijgen. Takeshi Fujimaki, een ex-adviseur van hedge fund beheerder George Soros, vreest dat met een dergelijke schuldengraad Japan niets anders kan doen dan failliet te gaan. Dat blijkt uit de evolutie van de koersen van de credit-default swaps.

Deze verzekeringsproducten tegen een mogelijk bankroet van de staat zijn over een relatief korte termijn fors gestegen. Die stijging heeft uiteraard te maken met de politiek van monetaire verruiming die de Japanse centrale bank enkele weken geleden heeft aangekondigd.

Het is al het zesde jaar op rij dat de Japanse schulden stijgen. Takeshi Fujimaki, een ex-adviseur van hedge fund beheerder George Soros, vreest dat met een dergelijke schuldengraad Japan niets anders kan doen dan failliet te gaan. Dat blijkt uit de evolutie van de koersen van de credit-default swaps. Deze verzekeringsproducten tegen een mogelijk bankroet van de staat zijn over een relatief korte termijn fors gestegen. Die stijging heeft uiteraard te maken met de politiek van monetaire verruiming die de Japanse centrale bank enkele weken geleden heeft aangekondigd.