Vandaag werd er op de beurs van Tokio een rustpauze ingelast, maar de rente op Japanse staatsobligaties blijft maar dalen. Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie viel terug tot een recorddieptepunt van 0,135%, dat op de 5-jarige op 0,03% tot het laagste niveau sinds september 2002.

Hiroichi Nishi, assistant general manager bij SMBC Nikko Securities, sluit een negatieve rente in de komende dagen of weken niet uit.

Het wordt echter nog worden bewezen dat 'Abenomics', de nieuwe monetaire politiek zoals die onder premier Shinzo Abe wordt gevoerd, succesvol zal blijken te zijn.

Vandaag werd er op de beurs van Tokio een rustpauze ingelast, maar de rente op Japanse staatsobligaties blijft maar dalen. Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie viel terug tot een recorddieptepunt van 0,135%, dat op de 5-jarige op 0,03% tot het laagste niveau sinds september 2002. Hiroichi Nishi, assistant general manager bij SMBC Nikko Securities, sluit een negatieve rente in de komende dagen of weken niet uit. Het wordt echter nog worden bewezen dat 'Abenomics', de nieuwe monetaire politiek zoals die onder premier Shinzo Abe wordt gevoerd, succesvol zal blijken te zijn.