Kyle Bass, stichter van Hayman Capital, is echter van mening dat Abenomics, ondanks het gargantuesk karakter van de getroffen maatregelen, niet zal volstaan om de Japanse economie uit het slop te halen. De Japanse regering zal nog meer moeten doen om succesvol te zijn.

De hedge fund manager spreekt in dat verband van de "rational investor paradox". Wanneer de beleggers inderdaad geloven dat de Japanse overheden succesvol zullen zijn en de inflatie kunnen opkrikken tot 2%, dan zouden ze geen moment aarzelen en de posities in Japanse overheidsobligaties hier en nu afbouwen.

Kyle Bass, stichter van Hayman Capital, is echter van mening dat Abenomics, ondanks het gargantuesk karakter van de getroffen maatregelen, niet zal volstaan om de Japanse economie uit het slop te halen. De Japanse regering zal nog meer moeten doen om succesvol te zijn. De hedge fund manager spreekt in dat verband van de "rational investor paradox". Wanneer de beleggers inderdaad geloven dat de Japanse overheden succesvol zullen zijn en de inflatie kunnen opkrikken tot 2%, dan zouden ze geen moment aarzelen en de posities in Japanse overheidsobligaties hier en nu afbouwen.