Vice eerste-minister Naoto Kan verklaarde vanmorgen dat Japan zich in een deflatiesituatie bevindt, terwijl minister van Financiën Hirohisa verklaarde zich zorgen te maken over de prijsdalingen.

Deflatie trof Japan zwaar tijdens de zogenaamde 'lost decade' van de jaren 90. Voor het eerst in drie jaar is die deflatie nu teruggekeerd.

Dalende prijzen en een verdere verslechtering op de arbeidsmarkt kunnen op de economische opleving gaan wegen.

De Japanse consumentenprijzenindex vertoont sinds maart opnieuw een dalende trend. Het is echter pas nu dat de overheid voor het eerst sinds augustus 2006 voor inflatie waarschuwt.

Vice eerste-minister Naoto Kan verklaarde vanmorgen dat Japan zich in een deflatiesituatie bevindt, terwijl minister van Financiën Hirohisa verklaarde zich zorgen te maken over de prijsdalingen. Deflatie trof Japan zwaar tijdens de zogenaamde 'lost decade' van de jaren 90. Voor het eerst in drie jaar is die deflatie nu teruggekeerd. Dalende prijzen en een verdere verslechtering op de arbeidsmarkt kunnen op de economische opleving gaan wegen. De Japanse consumentenprijzenindex vertoont sinds maart opnieuw een dalende trend. Het is echter pas nu dat de overheid voor het eerst sinds augustus 2006 voor inflatie waarschuwt.