Bedoeling is om opnieuw wat inflatie te krijgen, waarbij meer bepaald wordt gemikt op een inflatiecijfer in de buurt van 2%. De regering bedelt momenteel bij de bedrijfsleiders om hun werknemers opslag te geven, kwestie van de koopkracht van de Japanners te verhogen.

De waarschuwingen dat de situatie volledig uit de hand aan het lopen is, weerklinken echter steeds sterker. Volgens Dai-Ichi stijgen de consumentenprijzen al veel sneller dan iedereen had durven te denken. Voor het eerst in 21 jaar stijgen de prijzen voor mobiele telefoons, wat betekent dat de technologische vooruitgang niet langer het effect van de koersdaling bij de yen kan opvolgen.

Bedoeling is om opnieuw wat inflatie te krijgen, waarbij meer bepaald wordt gemikt op een inflatiecijfer in de buurt van 2%. De regering bedelt momenteel bij de bedrijfsleiders om hun werknemers opslag te geven, kwestie van de koopkracht van de Japanners te verhogen. De waarschuwingen dat de situatie volledig uit de hand aan het lopen is, weerklinken echter steeds sterker. Volgens Dai-Ichi stijgen de consumentenprijzen al veel sneller dan iedereen had durven te denken. Voor het eerst in 21 jaar stijgen de prijzen voor mobiele telefoons, wat betekent dat de technologische vooruitgang niet langer het effect van de koersdaling bij de yen kan opvolgen.