De afgelopen weken was er nogal wat speculatie over nieuwe stimuleringsmaatregelen die de Japanse regering zou gaan aankondigen.

Het ziet er nu naar uit dat de overheid inderdaad nieuwe maatregelen gaat bekendmaken die moeten vermijden dat de economie aan momentum verliest.

Premier Naoto Kan verklaarde aan de pers dat er iets moet gebeuren, maar hij wil geen uitgaven doen die een te zware belasting voor de begroting vormen. De Japanse uitstaande schulden bedragen nu al het dubbele van het BBP.

Kyohei Morita, hoofdeconoom van Barclays Capital, is van mening dat de Japanse regering de belastingen moet verlagen. Daarnaast adviseert hij Tokio om te investeren in milieutechnologie.

De afgelopen weken was er nogal wat speculatie over nieuwe stimuleringsmaatregelen die de Japanse regering zou gaan aankondigen. Het ziet er nu naar uit dat de overheid inderdaad nieuwe maatregelen gaat bekendmaken die moeten vermijden dat de economie aan momentum verliest. Premier Naoto Kan verklaarde aan de pers dat er iets moet gebeuren, maar hij wil geen uitgaven doen die een te zware belasting voor de begroting vormen. De Japanse uitstaande schulden bedragen nu al het dubbele van het BBP. Kyohei Morita, hoofdeconoom van Barclays Capital, is van mening dat de Japanse regering de belastingen moet verlagen. Daarnaast adviseert hij Tokio om te investeren in milieutechnologie.