In de komende weken wil Masahiko Shibayama, lid van de de regeringspartij LDP, een wetvoorstel indienen waarin het beleggingsbeleid van het pensioenfonds actiever kan gaan worden en niet meer door een persoon zal worden gedaan.

Al enkele jaren geleden had de OECD daar in een rapport kritiek op uitgeoefend.

Als de hervormingen worden doorgezet dan zal het zeker gaan betekenen dat het staatspensioenfonds niet alleen meer

staatsleningen gaat kopen.

Het zal in eerste instantie ook aandelen op de Japanse aandelenmarkt gaan kopen.

Dat is nodig want op 12-maandsbasis is de Japanse aandelenmarkt nauwelijks gestegen. Veranderingen in Japan gaan moeizaam door de bureaucratie. Maar dat ze er komen lijkt duidelijk. Beleggers kunnen daarvan profiteren.

In de komende weken wil Masahiko Shibayama, lid van de de regeringspartij LDP, een wetvoorstel indienen waarin het beleggingsbeleid van het pensioenfonds actiever kan gaan worden en niet meer door een persoon zal worden gedaan. Al enkele jaren geleden had de OECD daar in een rapport kritiek op uitgeoefend. Als de hervormingen worden doorgezet dan zal het zeker gaan betekenen dat het staatspensioenfonds niet alleen meer staatsleningen gaat kopen. Het zal in eerste instantie ook aandelen op de Japanse aandelenmarkt gaan kopen. Dat is nodig want op 12-maandsbasis is de Japanse aandelenmarkt nauwelijks gestegen. Veranderingen in Japan gaan moeizaam door de bureaucratie. Maar dat ze er komen lijkt duidelijk. Beleggers kunnen daarvan profiteren.