Of de regering tegen dan ook reeds tastbare resultaten zal kunnen voorleggen is niet zo zeker. Het relanceplan van 87 miljard euro om de economische groei op +2% te brengen, 600.000 arbeidsplaatsen te creëren en de deflatie stop te zetten is geen verrassing.

Of het nu succesvoller zal zijn dan de 14 vorige plannen sinds het begin van de jaren negentig is zeer de vraag. Bijkomende

investeringen in bijv. infrastructuurwerken zullen dan hooguit in de planningsfase zitten.

Meer investeren in defensie zal misschien beslist zijn, zo ook het opnieuw kiezen voor kernenergie.

Tijdens de voorbije 20 jaren is gebleken dat de Japanse economie de uppercut van de vastgoedcrisis nog altijd niet echt verteerd heeft ondanks talloze stimuli.

De snel verouderende en sinds enkele jaren ook krimpende bevolking is een flinke rem. De nieuwe regering heeft hier voorlopig geen remedie in petto.

Of de regering tegen dan ook reeds tastbare resultaten zal kunnen voorleggen is niet zo zeker. Het relanceplan van 87 miljard euro om de economische groei op +2% te brengen, 600.000 arbeidsplaatsen te creëren en de deflatie stop te zetten is geen verrassing. Of het nu succesvoller zal zijn dan de 14 vorige plannen sinds het begin van de jaren negentig is zeer de vraag. Bijkomende investeringen in bijv. infrastructuurwerken zullen dan hooguit in de planningsfase zitten. Meer investeren in defensie zal misschien beslist zijn, zo ook het opnieuw kiezen voor kernenergie. Tijdens de voorbije 20 jaren is gebleken dat de Japanse economie de uppercut van de vastgoedcrisis nog altijd niet echt verteerd heeft ondanks talloze stimuli. De snel verouderende en sinds enkele jaren ook krimpende bevolking is een flinke rem. De nieuwe regering heeft hier voorlopig geen remedie in petto.