De Bank of Japan raamt het huidige groeitempo namelijk op ongeveer een half procent. Premier Yukio Hatoyama stelde de groeiprognoses vanmorgen op een persconferentie voor.

Het is de bedoeling om 1,40 miljoen nieuwe jobs in de industrie te creeëren, 2,80 miljoen nieuwe banen in de gezondheidszorg en 560.000 in het toerisme. Die nieuwe jobs moeten er komen tegen 2020.

Het objectief van de regering wordt door de economen als onrealistisch ingeschat. Het is namelijk van de jaren 80 geleden dat de Japanse economie nog met meer dan 2% is gegroeid.

Vice-premier Naoto Kan noemde het objectief nog steeds haalbaar. David Carbon, hoofdeconoom en hoofd currency research bij DBS Group Holdings Ltd. in Singapore, is van mening dat er dan nog diepgaandere hervormingen in Japan doorgevoerd moeten worden.

Yoshiki Shinke, senior econoom bij Dai-Ichi Life Research Institute in Tokio, is anderzijds van mening dat de regering de lat wel erg hoog heeft gelegd en dat de huidige objectieven nog bijgestuurd zullen moeten worden.

De Bank of Japan raamt het huidige groeitempo namelijk op ongeveer een half procent. Premier Yukio Hatoyama stelde de groeiprognoses vanmorgen op een persconferentie voor. Het is de bedoeling om 1,40 miljoen nieuwe jobs in de industrie te creeëren, 2,80 miljoen nieuwe banen in de gezondheidszorg en 560.000 in het toerisme. Die nieuwe jobs moeten er komen tegen 2020. Het objectief van de regering wordt door de economen als onrealistisch ingeschat. Het is namelijk van de jaren 80 geleden dat de Japanse economie nog met meer dan 2% is gegroeid. Vice-premier Naoto Kan noemde het objectief nog steeds haalbaar. David Carbon, hoofdeconoom en hoofd currency research bij DBS Group Holdings Ltd. in Singapore, is van mening dat er dan nog diepgaandere hervormingen in Japan doorgevoerd moeten worden. Yoshiki Shinke, senior econoom bij Dai-Ichi Life Research Institute in Tokio, is anderzijds van mening dat de regering de lat wel erg hoog heeft gelegd en dat de huidige objectieven nog bijgestuurd zullen moeten worden.