In de afgelopen dagen had de yen een record voor de afgelopen 15 jaar tegenover de dollar bereikt. Daardoor kwam het economisch herstel van het land in gevaar, want Japan is nog steeds in belangrijke mate afhankelijk van de export.

De koers van de yen daalde met 2,40% tot 85,04 dollar en dat was de grootste daling die dit jaar werd opgetekend. De reactie op de beurs was eveneens positief, met een forse stijging van de Nikkei.

Vooral de exportgerichte aandelen lagen goed op koers. Yoshito Sengoku, de woordvoerder van de Japanse regering, zei op een persconferentie dat het de bedoeling is om de schade aan de Japanse economie te beperken.

In de afgelopen dagen had de yen een record voor de afgelopen 15 jaar tegenover de dollar bereikt. Daardoor kwam het economisch herstel van het land in gevaar, want Japan is nog steeds in belangrijke mate afhankelijk van de export. De koers van de yen daalde met 2,40% tot 85,04 dollar en dat was de grootste daling die dit jaar werd opgetekend. De reactie op de beurs was eveneens positief, met een forse stijging van de Nikkei. Vooral de exportgerichte aandelen lagen goed op koers. Yoshito Sengoku, de woordvoerder van de Japanse regering, zei op een persconferentie dat het de bedoeling is om de schade aan de Japanse economie te beperken.