Abenomics scoorde aanvankelijk enkele kleine succesjes, maar inmiddels lijkt het effect van de doorgevoerde maatregelen stilaan af te zwakken. Dat het vertrouwen in Abenomics een dalende trend vertoont, blijkt onder andere uit het feit dat de Japanse staatsobligaties een flash crash beleefden.

Bovendien is ook de koers van de yen op de valutamarkten opnieuw verstevigd en dat was uiteraard de bedoeling niet van Abenomics. Algemeen wordt verwacht dat de Japanse centrale bank in de komende weken bijkomende maatregelen zal aankondigen om de economische groei te ondersteunen.

Abenomics scoorde aanvankelijk enkele kleine succesjes, maar inmiddels lijkt het effect van de doorgevoerde maatregelen stilaan af te zwakken. Dat het vertrouwen in Abenomics een dalende trend vertoont, blijkt onder andere uit het feit dat de Japanse staatsobligaties een flash crash beleefden. Bovendien is ook de koers van de yen op de valutamarkten opnieuw verstevigd en dat was uiteraard de bedoeling niet van Abenomics. Algemeen wordt verwacht dat de Japanse centrale bank in de komende weken bijkomende maatregelen zal aankondigen om de economische groei te ondersteunen.