De Japanse premier Shinzo Abe komt steeds meer met billen bloot te staan. De export is vorige maand weliswaar met 9% gestegen, maar daar stond een stijging van de import met 25% tegenover. De terugval op de handelsbalans was de tweede grootste in de geschiedenis van het land.

Alleen in maart/april was het tekort groter, maar toen werd Japan geteisterd door een tsunami, gevolgd door de kernramp van Fukushima. Het lijkt slechts een kwestie van tijd te worden alvorens de Japanse regering nieuwe maatregelen zal aankondigen om de economie te stimuleren.

De Japanse premier Shinzo Abe komt steeds meer met billen bloot te staan. De export is vorige maand weliswaar met 9% gestegen, maar daar stond een stijging van de import met 25% tegenover. De terugval op de handelsbalans was de tweede grootste in de geschiedenis van het land. Alleen in maart/april was het tekort groter, maar toen werd Japan geteisterd door een tsunami, gevolgd door de kernramp van Fukushima. Het lijkt slechts een kwestie van tijd te worden alvorens de Japanse regering nieuwe maatregelen zal aankondigen om de economie te stimuleren.