Onder andere de kleinhandelsverkopen en de gezinsbestedingen zijn al voor de derde maand op rij gedaald. Vaak wordt daarbij een beschuldigende vinger uitgestoken naar de BTW-verhoging die op 1 april van kracht werd, maar die alleen kan niet verklaren dat de kleinhandelsverkopen en de gezinsbestedingen al drie maanden op rij zijn gedaald.

Er is namelijk het probleem van de werkloosheid, die is gestegen tot 3,70%. Dat is het hoogste niveau sinds december 2013. Bovendien was het werkloosheidscijfer veel slechter dan verwacht. Het spreekt voor zichtzelf dat iemand die geen werk heeft bezwaarlijk veel geld kan consumeren. De Japanse premier raakt zodoende in steeds nauwere schoentjes.

Onder andere de kleinhandelsverkopen en de gezinsbestedingen zijn al voor de derde maand op rij gedaald. Vaak wordt daarbij een beschuldigende vinger uitgestoken naar de BTW-verhoging die op 1 april van kracht werd, maar die alleen kan niet verklaren dat de kleinhandelsverkopen en de gezinsbestedingen al drie maanden op rij zijn gedaald. Er is namelijk het probleem van de werkloosheid, die is gestegen tot 3,70%. Dat is het hoogste niveau sinds december 2013. Bovendien was het werkloosheidscijfer veel slechter dan verwacht. Het spreekt voor zichtzelf dat iemand die geen werk heeft bezwaarlijk veel geld kan consumeren. De Japanse premier raakt zodoende in steeds nauwere schoentjes.