De Japanse vakbonden zien de voorstellen echter als een salarisverlaging. Een ander idee uit de "derde pijl" is om speciale handelszones te maken. Bedrijven die zich hier vestigen hebben met minder regels te maken dan elders

in Japan.

En vooral de mogelijkheid om flexibele arbeid in te huren moet een bewijs gaan leveren dat hiermee de Japanse economie een impuls kan krijgen.

Nu is het nog altijd heel moeilijk om arbeidscontracten te ontbinden. Ook hier zal Abe niet direct de handen op elkaar voor krijgen.

Het hervormen van de Japanse economie is een lange weg. Het woord "pijl" lijkt dan ook niet gelukkig. Maar politiek analisten zijn ervan overtuigd dat Abe door wil zetten.

Hij hoeft ook pas in 2016 naar de kiezers. Als dan zijn populariteit hoger is zou dat ook moeten betekenen dat de Nikkei 225 hoger staat dan nu.

De Japanse vakbonden zien de voorstellen echter als een salarisverlaging. Een ander idee uit de "derde pijl" is om speciale handelszones te maken. Bedrijven die zich hier vestigen hebben met minder regels te maken dan elders in Japan. En vooral de mogelijkheid om flexibele arbeid in te huren moet een bewijs gaan leveren dat hiermee de Japanse economie een impuls kan krijgen. Nu is het nog altijd heel moeilijk om arbeidscontracten te ontbinden. Ook hier zal Abe niet direct de handen op elkaar voor krijgen. Het hervormen van de Japanse economie is een lange weg. Het woord "pijl" lijkt dan ook niet gelukkig. Maar politiek analisten zijn ervan overtuigd dat Abe door wil zetten. Hij hoeft ook pas in 2016 naar de kiezers. Als dan zijn populariteit hoger is zou dat ook moeten betekenen dat de Nikkei 225 hoger staat dan nu.