De Japanse premier moet de begroting goedgekeurd krijgen of aftreden. Tot dusver is hij er niet in geslaagd de oppositie te overtuigen om een recordbudget van 92.400 miljard yen goedgekeurd te krijgen.

Dat budget heeft betrekking op het fiscaal jaar 2011-2012 dat in april begint. De regering heeft al laten weten dat een groeivertraging onvermijdelijk wordt wanneer het budget niet goedgekeurd raakt.

Politieke waarnemers sluiten niet uit dat Kan gedwongen zal worden om het parlement te ontbinden en nieuwe verkiezingen uit te schrijven wanneer de begroting niet wordt goedgekeurd.

De Japanse premier moet de begroting goedgekeurd krijgen of aftreden. Tot dusver is hij er niet in geslaagd de oppositie te overtuigen om een recordbudget van 92.400 miljard yen goedgekeurd te krijgen. Dat budget heeft betrekking op het fiscaal jaar 2011-2012 dat in april begint. De regering heeft al laten weten dat een groeivertraging onvermijdelijk wordt wanneer het budget niet goedgekeurd raakt. Politieke waarnemers sluiten niet uit dat Kan gedwongen zal worden om het parlement te ontbinden en nieuwe verkiezingen uit te schrijven wanneer de begroting niet wordt goedgekeurd.