Daarbij wordt op de eerste plaats gekeken naar die landen waar nog enig rendement te realiseren valt, zoals bijvoorbeeld de Europese periferie. Daarbij maken de pensioenfondsen vaak gebruik van carry trades, kwestie van te kunnen genieten van een hefboomeffect.

Door het roekeloze gedrag van de Japanse fondsbeheerders dreigen alle stoppen door te slaan op de Europese obligatiemarkten. De Japanse pensioenfondsen dreigen echter te kapseizen wanneer het op een bepaald moment ergens misloopt. Het geld van de Japanse gepensioneeerden is met andere woorden in groot gevaar, want hun geld is eigenlijk in junk bonds belegd.

Daarbij wordt op de eerste plaats gekeken naar die landen waar nog enig rendement te realiseren valt, zoals bijvoorbeeld de Europese periferie. Daarbij maken de pensioenfondsen vaak gebruik van carry trades, kwestie van te kunnen genieten van een hefboomeffect. Door het roekeloze gedrag van de Japanse fondsbeheerders dreigen alle stoppen door te slaan op de Europese obligatiemarkten. De Japanse pensioenfondsen dreigen echter te kapseizen wanneer het op een bepaald moment ergens misloopt. Het geld van de Japanse gepensioneeerden is met andere woorden in groot gevaar, want hun geld is eigenlijk in junk bonds belegd.