Bedoeling is om de economie kost wat kost aan de praat te krijgen. Maar elke medaille heeft zijn keerzijde en in dit geval leveren beleggingen in yen een negatief rendement op. Er wordt nauwelijks nog rente betaald op een belegging in yen, terwijl de koers van de munt steeds verder wegzinkt.

Japanse pensioenfondsen en andere institutionele beleggers krijgen het daardoor steeds moeilijker en moeten noodgedwongen hun toevlucht in het buitenland zoeken. Ze verkopen met andere woorden hun yen's en stappen over naar een andere munt. Gevolg is dat de koers van de yen nog verder wegzakt.

Bedoeling is om de economie kost wat kost aan de praat te krijgen. Maar elke medaille heeft zijn keerzijde en in dit geval leveren beleggingen in yen een negatief rendement op. Er wordt nauwelijks nog rente betaald op een belegging in yen, terwijl de koers van de munt steeds verder wegzinkt. Japanse pensioenfondsen en andere institutionele beleggers krijgen het daardoor steeds moeilijker en moeten noodgedwongen hun toevlucht in het buitenland zoeken. Ze verkopen met andere woorden hun yen's en stappen over naar een andere munt. Gevolg is dat de koers van de yen nog verder wegzakt.