De Japanse schulden zullen toenemen tot 245% van het BBP, een niveau dat nog nooit voordien werd bereikt in het land van de rijzende zon. Ryutaro Kono, chief Japan economist in Tokio bij BNP Paribas SA, vreest dat de afbetaling van die schulden een vrijwel onmogelijke opdracht wordt.

De politiek van Shinzo Abe, gebaseerd op de drie pijlers van stimuleringsmaatregelen, een lage rente en fiscale stimuli. Uiteindelijk dreigt Japan echter zoveel rente op de schulden moeten betalen dat de gevoerde monetaire politiek fout zal lopen. Met alle gevolgen vandien.

De Japanse schulden zullen toenemen tot 245% van het BBP, een niveau dat nog nooit voordien werd bereikt in het land van de rijzende zon. Ryutaro Kono, chief Japan economist in Tokio bij BNP Paribas SA, vreest dat de afbetaling van die schulden een vrijwel onmogelijke opdracht wordt. De politiek van Shinzo Abe, gebaseerd op de drie pijlers van stimuleringsmaatregelen, een lage rente en fiscale stimuli. Uiteindelijk dreigt Japan echter zoveel rente op de schulden moeten betalen dat de gevoerde monetaire politiek fout zal lopen. Met alle gevolgen vandien.