In augustus was er sprake van een stijging van de bestellingen met 10,10% tegenover de maand juli, toen een stijging met 8,80% werd opgetekend. De cijfers over de orderevolutie waren veel beter dan verwacht.

De consensusverwachting bij de analisten lag op een daling van de machineorders met 3,90%. Deze indicator wordt beschouwd als voorlopend wat betreft de bedrijfsinvesteringen in de komende drie tot zes maanden.

De vraag vanuit China en andere groeimarkten helpt de bedrijfsresultaten. Ondernemingen als Hitachi Construction Machinery Co hebben op basis van die gestegen vraag hun productie verhoogt.

In augustus was er sprake van een stijging van de bestellingen met 10,10% tegenover de maand juli, toen een stijging met 8,80% werd opgetekend. De cijfers over de orderevolutie waren veel beter dan verwacht. De consensusverwachting bij de analisten lag op een daling van de machineorders met 3,90%. Deze indicator wordt beschouwd als voorlopend wat betreft de bedrijfsinvesteringen in de komende drie tot zes maanden. De vraag vanuit China en andere groeimarkten helpt de bedrijfsresultaten. Ondernemingen als Hitachi Construction Machinery Co hebben op basis van die gestegen vraag hun productie verhoogt.