Op de eerste plaats zal het duidelijk zijn dat de export van olie uit Libië voorlopig tot stilstand is gekomen. Met de VN-resolutie van vannacht is het conflict bovendien in een nieuwe fase gekomen.

Volgens de analisten van Nomura International zal anderzijds de vraag naar olie vanuit Japan met 171.000 vaten per dag gaat stijgen. Dat komt neer op een stijging met 3,90% ten opzichte van de consumptie voor het uitbreken van de ramp.

Japan gaat namelijk op zoek gaan naar alternatieve energiebronnen, want kernenergie zal in het land mogelijk taboe gaan worden. De vraag naar olie kan dus eigenlijk alleen maar stijgen.

Op de eerste plaats zal het duidelijk zijn dat de export van olie uit Libië voorlopig tot stilstand is gekomen. Met de VN-resolutie van vannacht is het conflict bovendien in een nieuwe fase gekomen. Volgens de analisten van Nomura International zal anderzijds de vraag naar olie vanuit Japan met 171.000 vaten per dag gaat stijgen. Dat komt neer op een stijging met 3,90% ten opzichte van de consumptie voor het uitbreken van de ramp. Japan gaat namelijk op zoek gaan naar alternatieve energiebronnen, want kernenergie zal in het land mogelijk taboe gaan worden. De vraag naar olie kan dus eigenlijk alleen maar stijgen.