De Amerikaanse obligatiemarkten worden geconfronteerd met dalende volumes, maar aan de andere kant van de wereld is de situatie nog erger. De Japanse obligatiemarkt is zo goed als opgedroogd, op sommige dagen worden er helemaal geen futures op Samoerai bonds verhandeld.

Dat is het gevolg van de monetaire politiek die door premier Shinzo Abe heeft gevoerd. De rente op Japanse staatsobligaties is zo goed als tot nul herleid en dat verklaart waarom de beleggers nauwelijk nog interesse hebben voor deze obligaties. Niets laat vermoeden dat in deze situatie op korte termijn verandering zal komen.

De Amerikaanse obligatiemarkten worden geconfronteerd met dalende volumes, maar aan de andere kant van de wereld is de situatie nog erger. De Japanse obligatiemarkt is zo goed als opgedroogd, op sommige dagen worden er helemaal geen futures op Samoerai bonds verhandeld. Dat is het gevolg van de monetaire politiek die door premier Shinzo Abe heeft gevoerd. De rente op Japanse staatsobligaties is zo goed als tot nul herleid en dat verklaart waarom de beleggers nauwelijk nog interesse hebben voor deze obligaties. Niets laat vermoeden dat in deze situatie op korte termijn verandering zal komen.