De Bank of Japan koopt namelijk op grote schaal obligaties in. GPIF, het pensioenfonds in kwestie, zou nu meer aandelen in portefeuille willen nemen en dus de posities in obligaties deel afbouwen. In totaal zou er in de portefeuille nog maar plaats zijn voor 35% obligaties.

Het compartiment aandelen zou anderzijds opgetrokken worden tot 18%. Sommige analisten vrezen dat de Japanse centrale bank opnieuw de controle over de obligatiemarkt zal verliezen. Dat is in mei eveneens gebeurd en het duurde toen wel even alvorens de Bank of Japan de situatie opnieuw onder controle had.

De Bank of Japan koopt namelijk op grote schaal obligaties in. GPIF, het pensioenfonds in kwestie, zou nu meer aandelen in portefeuille willen nemen en dus de posities in obligaties deel afbouwen. In totaal zou er in de portefeuille nog maar plaats zijn voor 35% obligaties. Het compartiment aandelen zou anderzijds opgetrokken worden tot 18%. Sommige analisten vrezen dat de Japanse centrale bank opnieuw de controle over de obligatiemarkt zal verliezen. Dat is in mei eveneens gebeurd en het duurde toen wel even alvorens de Bank of Japan de situatie opnieuw onder controle had.