Er is echter groeiende internationale kritiek op die aanpak, want ze zou concurrentievervalsend werken. Volgens Abe is er echter niets aan de hand, de Bank of Japan wil alleen maar de deflatie de keel dichtknijpen met als streefdoel een gezonde economische groei.

De Japanse monetaire politiek dreigt voor problemen te zorgen, zo waarschuwde echter gisteren de Duitse kanselier Angela Merkel. Japan is op zijn beurt volop geld beginnen te drukken en dat is een zeer onvoorzichtige strategie. Eenzelfde soort waarschuwing kwam er overigens ook van de gouverneur van de Zuid-Koreaanse centrale bank.

Er is echter groeiende internationale kritiek op die aanpak, want ze zou concurrentievervalsend werken. Volgens Abe is er echter niets aan de hand, de Bank of Japan wil alleen maar de deflatie de keel dichtknijpen met als streefdoel een gezonde economische groei. De Japanse monetaire politiek dreigt voor problemen te zorgen, zo waarschuwde echter gisteren de Duitse kanselier Angela Merkel. Japan is op zijn beurt volop geld beginnen te drukken en dat is een zeer onvoorzichtige strategie. Eenzelfde soort waarschuwing kwam er overigens ook van de gouverneur van de Zuid-Koreaanse centrale bank.