De nieuwe premier Shinzo Abe wil zo de economie aanzwengelen, waardoor eindelijk een pad uit het deflatiemoeras wordt gebaand.

Eén van de neveneffecten van een zwakkere Yen zijn hogere aandelenkoersen, maar die volstaan blijkbaar nog niet voor de regering.

De Japanse minister van Economie Akira Amari wil de Nikkei nog met 15% laten stijgen naar eind maart toe, zo liet hij via de Japan Times weten.

Voor Amari is wat spierballenvertoon noodzakelijk, zijn ambitie is zodoende dat de Nikkei op het einde van volgende maand op 13.000 punten staat.

Dat lijkt een ambitieus streven, maar we mogen niet vergeten dat de Nikkei momenteel één van de wereldwijde beursindices met het sterkste momentum is.

De nieuwe premier Shinzo Abe wil zo de economie aanzwengelen, waardoor eindelijk een pad uit het deflatiemoeras wordt gebaand. Eén van de neveneffecten van een zwakkere Yen zijn hogere aandelenkoersen, maar die volstaan blijkbaar nog niet voor de regering. De Japanse minister van Economie Akira Amari wil de Nikkei nog met 15% laten stijgen naar eind maart toe, zo liet hij via de Japan Times weten. Voor Amari is wat spierballenvertoon noodzakelijk, zijn ambitie is zodoende dat de Nikkei op het einde van volgende maand op 13.000 punten staat. Dat lijkt een ambitieus streven, maar we mogen niet vergeten dat de Nikkei momenteel één van de wereldwijde beursindices met het sterkste momentum is.