De gevolgen van de koersval van de yen zijn economisch gezien zowel positief als negatief. Op de eerste plaats zal de export gestimuleerd worden, zodat de exportgerichte bedrijven een goede beurt maken. Anderzijds zal de inflatie als gevolg van de gestegen koers van de yen aangewakkerd worden.

Hedge fund beheerder Kyle Bass vreest dat de Japanse middenklasse het gelag zal betalen, zij dreigt volledig weggeveegd te worden. Als gevolg daarvan zou de bevolking in opstand kunnen komen, zodat Japan een periode van grote sociale onrust tegemoet mag zien.

De gevolgen van de koersval van de yen zijn economisch gezien zowel positief als negatief. Op de eerste plaats zal de export gestimuleerd worden, zodat de exportgerichte bedrijven een goede beurt maken. Anderzijds zal de inflatie als gevolg van de gestegen koers van de yen aangewakkerd worden. Hedge fund beheerder Kyle Bass vreest dat de Japanse middenklasse het gelag zal betalen, zij dreigt volledig weggeveegd te worden. Als gevolg daarvan zou de bevolking in opstand kunnen komen, zodat Japan een periode van grote sociale onrust tegemoet mag zien.