De bestellingen voor nieuwe machines zijn in februari onverwacht met 5,40% gedaald, hetgeen nogmaals aangeeft dat het economisch herstel trager dan verwacht verloopt.

De cijfers waren bovendien slechter dan verwacht, want de analisten hadden gerekend op een stijging van de orders voor nieuwe machines met 3,70%. Het is al de tweede maand op rij dat een daling wordt opgetekend.

Uit de cijfers blijkt dat de stijging van de export onvoldoende is om de Japanse bedrijven opnieuw aan te sporen om te investeren. Heel wat bedrijven zijn bovendien gaan besparen, wat eveneens op de investeringen weegt.

De bestellingen bereikten een dieptepunt in november van vorig jaar en lijken zich sindsdien op een iets hoger niveau te stabiliseren. Toch is van een terugkeer op niveaus van voor de crisis nog geen sprake.

De bestellingen voor nieuwe machines zijn in februari onverwacht met 5,40% gedaald, hetgeen nogmaals aangeeft dat het economisch herstel trager dan verwacht verloopt. De cijfers waren bovendien slechter dan verwacht, want de analisten hadden gerekend op een stijging van de orders voor nieuwe machines met 3,70%. Het is al de tweede maand op rij dat een daling wordt opgetekend. Uit de cijfers blijkt dat de stijging van de export onvoldoende is om de Japanse bedrijven opnieuw aan te sporen om te investeren. Heel wat bedrijven zijn bovendien gaan besparen, wat eveneens op de investeringen weegt. De bestellingen bereikten een dieptepunt in november van vorig jaar en lijken zich sindsdien op een iets hoger niveau te stabiliseren. Toch is van een terugkeer op niveaus van voor de crisis nog geen sprake.