Het probleem is de ondercapaciteit in heel wat bedrijven, waardoor er minder behoefte is aan nieuwe investeringen. Ten opzichte van juni was er sprake van een daling van de bestellingen met 9,30%.

In totaal werd nog voor een totaal bedrag van 665 miljard yen aan bestellingen geplaatst en dat was het laagste bedrag sinds er statistieken over de bestellingen voor nieuwe machines beschikbaar zijn.

De daling was veel groter dan verwacht, meer dan dubbel zo groot zelfs. De consensusverwachting lag slechts op een terugval in de bestellingen van nieuwe machines met 3,50%.

Om de Japanse economie er weer bovenop te helpen, is vereist dat zowel in binnen- als buitenland de consumentenvraag weer aantrekt. Voorlopig valt daar nog niet veel van te merken.

Het probleem is de ondercapaciteit in heel wat bedrijven, waardoor er minder behoefte is aan nieuwe investeringen. Ten opzichte van juni was er sprake van een daling van de bestellingen met 9,30%. In totaal werd nog voor een totaal bedrag van 665 miljard yen aan bestellingen geplaatst en dat was het laagste bedrag sinds er statistieken over de bestellingen voor nieuwe machines beschikbaar zijn. De daling was veel groter dan verwacht, meer dan dubbel zo groot zelfs. De consensusverwachting lag slechts op een terugval in de bestellingen van nieuwe machines met 3,50%.Om de Japanse economie er weer bovenop te helpen, is vereist dat zowel in binnen- als buitenland de consumentenvraag weer aantrekt. Voorlopig valt daar nog niet veel van te merken.