Er was in juni sprake van een stijging van de bestellingen met 1,60%, waar de analisten volgens een rondvraag door Bloomberg met een stijging van 5,40% rekening hadden gehouden.

De machinebestellingen gelden in Japan als een belangrijke indicator voor de economische gezondheid. Naoteru Teraoka, fondsmanager in Tokio voor Mitsui Asset Management Co, merkt op dat de beleggers zich zorgen maken over de toekomst van de Amerikaanse economie.

Zijn collega Tomomi Yamashita, fondsbeheerder bij Shinkin Asset Management Co, vult aan dat het nu duidelijk is dat de wereldeconomie aan het afkoelen is, wat meteen op het beleggerssentiment weegt.

Er was in juni sprake van een stijging van de bestellingen met 1,60%, waar de analisten volgens een rondvraag door Bloomberg met een stijging van 5,40% rekening hadden gehouden. De machinebestellingen gelden in Japan als een belangrijke indicator voor de economische gezondheid. Naoteru Teraoka, fondsmanager in Tokio voor Mitsui Asset Management Co, merkt op dat de beleggers zich zorgen maken over de toekomst van de Amerikaanse economie. Zijn collega Tomomi Yamashita, fondsbeheerder bij Shinkin Asset Management Co, vult aan dat het nu duidelijk is dat de wereldeconomie aan het afkoelen is, wat meteen op het beleggerssentiment weegt.