Ten opzichte van de maand voordien was in juli sprake van een stijging van de machinebestellingen met 8,80%, zo maakte de overheid in Tokio vanmorgen bekend. Die stijging was de grootste tot dusver dit jaar.

Het grootste probleem van de Japanse economie is de stijging van de koers van de yen, die tegenover de dollar een nieuwe piek voor de afgelopen 15 jaar bereikte.

Daardoor loopt de Japanse export opnieuw gevaar. Het effect van de stijging van de koers van de yen gaat pas in de komende maanden echt duidelijk worden.

Vanmorgen werd ook nog bekendgemaakt dat het surplus op de Japanse lopende rekening in juli met 26% op jaarbasis is toegenomen. Dat overschot kwam uit op 1676 miljard yen.

Ten opzichte van de maand voordien was in juli sprake van een stijging van de machinebestellingen met 8,80%, zo maakte de overheid in Tokio vanmorgen bekend. Die stijging was de grootste tot dusver dit jaar. Het grootste probleem van de Japanse economie is de stijging van de koers van de yen, die tegenover de dollar een nieuwe piek voor de afgelopen 15 jaar bereikte. Daardoor loopt de Japanse export opnieuw gevaar. Het effect van de stijging van de koers van de yen gaat pas in de komende maanden echt duidelijk worden. Vanmorgen werd ook nog bekendgemaakt dat het surplus op de Japanse lopende rekening in juli met 26% op jaarbasis is toegenomen. Dat overschot kwam uit op 1676 miljard yen.