Bovendien neemt ook de populariteit van eerste minister Yukio Hatoyama in snel tempo af. Het nieuwe programma omvat onder andere 3500 miljard yen om de regio's te stimuleren, 600 miljard yen voor het bestrijden van de werkloosheid en 800 miljoen yen voor milieu-initiatieven.

De maatregelen moet worden bekeken tegen de achtergrond van de deflatiedreiging waar Japan mee wordt geconfronteerd. Bovendien dreigt de sterke yen de groei af te remmen.

Volgens de analisten kan het voorgestelde programma alleszins tijdelijk de op één na grootste economie in de wereld weer op het juiste spoor zetten. Ook de Japanse economie heeft de ergste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog achter de rug.

Masaaki Kanno, hoofdeconoom in Tokio voor JPMorgan Securities geeft het plan 50 op 100. Op korte termijn zal het ongetwijfeld effect hebben, maar het is onvoldoende om de groei op middellange en op lange termijn te stimuleren.

Bovendien neemt ook de populariteit van eerste minister Yukio Hatoyama in snel tempo af. Het nieuwe programma omvat onder andere 3500 miljard yen om de regio's te stimuleren, 600 miljard yen voor het bestrijden van de werkloosheid en 800 miljoen yen voor milieu-initiatieven. De maatregelen moet worden bekeken tegen de achtergrond van de deflatiedreiging waar Japan mee wordt geconfronteerd. Bovendien dreigt de sterke yen de groei af te remmen. Volgens de analisten kan het voorgestelde programma alleszins tijdelijk de op één na grootste economie in de wereld weer op het juiste spoor zetten. Ook de Japanse economie heeft de ergste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog achter de rug. Masaaki Kanno, hoofdeconoom in Tokio voor JPMorgan Securities geeft het plan 50 op 100. Op korte termijn zal het ongetwijfeld effect hebben, maar het is onvoldoende om de groei op middellange en op lange termijn te stimuleren.