Er was sprake van een daling van de Japanse machinebestellingen met 3% ten opzichte van de maand voordien. In totaal werd er nog een bedrag van 723 miljard yen geïnvesteerd.

De cijfers kwamen duidelijk onder de prognoses uit. Volgens een rondvraag gedaan door het persagentschap Kyodo lag de consensusverwachting op een stijging met 1,30%.

Bij Goldman Sachs is econoom Yuriko Tanaka van mening dat het herstel van de bedrijfsinvesteringen trager dan verwacht verloopt. Hij ziet daar op korte termijn geen verandering in komen.

Het zijn vooral de exportgerichte bedrijven en de bedrijven actief in duurzame consumptiegoederen, twee sectoren die belangrijk zijn voor de economische groei, die het niet zo goed.

Er was sprake van een daling van de Japanse machinebestellingen met 3% ten opzichte van de maand voordien. In totaal werd er nog een bedrag van 723 miljard yen geïnvesteerd. De cijfers kwamen duidelijk onder de prognoses uit. Volgens een rondvraag gedaan door het persagentschap Kyodo lag de consensusverwachting op een stijging met 1,30%. Bij Goldman Sachs is econoom Yuriko Tanaka van mening dat het herstel van de bedrijfsinvesteringen trager dan verwacht verloopt. Hij ziet daar op korte termijn geen verandering in komen. Het zijn vooral de exportgerichte bedrijven en de bedrijven actief in duurzame consumptiegoederen, twee sectoren die belangrijk zijn voor de economische groei, die het niet zo goed.