De consensusverwachting bij de analisten was dat de machinebestellingen met 2% gedaald. Het totaal bedrag aan orders bedroeg nog 668,20 miljard yen en dat was het laagste niveau sinds april 1987.

Anderzijds daalde de export in mei met 42,20%, een daling die sterker dan verwacht was. De import daalde anderzijds met 43,90%, zodat het surplus op de lopende rekening afnam.

Bij de analisten neemt de vrees toe dat - op basis van de vanmorgen gepubliceerde cijfers - het weinig waarschijnlijk is dat de Japanse economie dit jaar sterk zal herstellen.

De cijfers van de machinebestellingen geven aan dat de bedrijven nog steeds niet bereid zijn om te investeren. Van duidelijke signalen dat de economie opleeft, is dus nog steeds geen sprake.

De consensusverwachting bij de analisten was dat de machinebestellingen met 2% gedaald. Het totaal bedrag aan orders bedroeg nog 668,20 miljard yen en dat was het laagste niveau sinds april 1987. Anderzijds daalde de export in mei met 42,20%, een daling die sterker dan verwacht was. De import daalde anderzijds met 43,90%, zodat het surplus op de lopende rekening afnam. Bij de analisten neemt de vrees toe dat - op basis van de vanmorgen gepubliceerde cijfers - het weinig waarschijnlijk is dat de Japanse economie dit jaar sterk zal herstellen. De cijfers van de machinebestellingen geven aan dat de bedrijven nog steeds niet bereid zijn om te investeren. Van duidelijke signalen dat de economie opleeft, is dus nog steeds geen sprake.