De regering deelde vanmorgen mee dat de investeringen in nieuwe machines in mei met 9,10% zijn gedaald in vergelijking met de maand voordien. De consensusverwachting bij de analisten lag slechts op een daling met 3%.

Het was de eerste keer in drie maanden dat een daling van de orders werd opgetekend. Daarmee wordt een signaal gegeven dat de Japanse economie aan snelheid aan het verliezen is.

Het momentum van de economische opleving dreigt met andere woorden stil te vallen. Regeringswoordvoerder Keisuke Tsumura gaf toe dat de economische vooruitzichten minder gunstig zijn geworden.

Bij de Bank of Japan bevestigde governeur Masaaki Shirakawa echter dat de economie zal blijven groeien. Toch zijn de risico's aan de onderkant toegenomen, onder andere vanwege een hapering in de export.

De regering deelde vanmorgen mee dat de investeringen in nieuwe machines in mei met 9,10% zijn gedaald in vergelijking met de maand voordien. De consensusverwachting bij de analisten lag slechts op een daling met 3%. Het was de eerste keer in drie maanden dat een daling van de orders werd opgetekend. Daarmee wordt een signaal gegeven dat de Japanse economie aan snelheid aan het verliezen is. Het momentum van de economische opleving dreigt met andere woorden stil te vallen. Regeringswoordvoerder Keisuke Tsumura gaf toe dat de economische vooruitzichten minder gunstig zijn geworden. Bij de Bank of Japan bevestigde governeur Masaaki Shirakawa echter dat de economie zal blijven groeien. Toch zijn de risico's aan de onderkant toegenomen, onder andere vanwege een hapering in de export.