Anderzijds is het bedrag aan bedrijfsobligaties dat de banken in portefeuille in april meer dan vervijfvoudigd is. Dat bedrag bedraagt volgens de Bank of Japan nu het recordniveau van 158.800 miljard yen.

De Japanse lange termijn rente staat nochtans al sinds 2000 onder het niveau van 2%, van een aantrekkelijk rendement op staatsobligaties is dus geen sprake.

De yotai gap - de kloof tussen deposito's en uitstaande kredieten - bedroeg in april 165.000 miljard yen of meer dan de jaarlijkse Spaanse economische output.

Anderzijds is het bedrag aan bedrijfsobligaties dat de banken in portefeuille in april meer dan vervijfvoudigd is. Dat bedrag bedraagt volgens de Bank of Japan nu het recordniveau van 158.800 miljard yen. De Japanse lange termijn rente staat nochtans al sinds 2000 onder het niveau van 2%, van een aantrekkelijk rendement op staatsobligaties is dus geen sprake. De yotai gap - de kloof tussen deposito's en uitstaande kredieten - bedroeg in april 165.000 miljard yen of meer dan de jaarlijkse Spaanse economische output.