De april-cijfers zullen de impact van de BTW-verhoging weerspiegelen, in normale omstandigheden moet die verhoging leiden tot een hogere inflatiegraad. De analisten zullen vooral uitkijken naar het feit of de regering van premier Shinzo Abe er eindelijk in geslaagd is om met de deflatie af te rekenen.

Het laatste inflatiecijfer gaf een stijging van de consumentenprijzen met 1,30% op jaarbasis te zien, waar vorig jaar in dezelfde maand nog sprake was van een krimp met 0,30%. De Japanse inflatiecijfers kunnen de toekomst van Abenomics helpen bepalen, want het uitblijven van inflatie zal ongetwijfeld tot nieuwe maatregelen leiden om de economie te stimuleren.

De april-cijfers zullen de impact van de BTW-verhoging weerspiegelen, in normale omstandigheden moet die verhoging leiden tot een hogere inflatiegraad. De analisten zullen vooral uitkijken naar het feit of de regering van premier Shinzo Abe er eindelijk in geslaagd is om met de deflatie af te rekenen. Het laatste inflatiecijfer gaf een stijging van de consumentenprijzen met 1,30% op jaarbasis te zien, waar vorig jaar in dezelfde maand nog sprake was van een krimp met 0,30%. De Japanse inflatiecijfers kunnen de toekomst van Abenomics helpen bepalen, want het uitblijven van inflatie zal ongetwijfeld tot nieuwe maatregelen leiden om de economie te stimuleren.