Dat werd vanmorgen bekendgemaakt door het Ministry of Economy, Trade and Industry. De cijfers vielen tegen, want op een daling hadden de analisten niet gerekend.

De consensusverwachting bij de analisten lag op een stijging van de industriële productie met 1,10%, zo bleek uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door Dow Jones Newswires.

Het is al de derde maand op rij dat de Japanse industriële productie daalt. Daardoor wordt nogmaals het vermoeden versterkt dat de economie in de land van de rijzende zon aan het vertragen is.

Dat werd vanmorgen bekendgemaakt door het Ministry of Economy, Trade and Industry. De cijfers vielen tegen, want op een daling hadden de analisten niet gerekend. De consensusverwachting bij de analisten lag op een stijging van de industriële productie met 1,10%, zo bleek uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door Dow Jones Newswires. Het is al de derde maand op rij dat de Japanse industriële productie daalt. Daardoor wordt nogmaals het vermoeden versterkt dat de economie in de land van de rijzende zon aan het vertragen is.