De industriële productie - een belangrijke barometer voor de economische gezondheid van het land - steeg vorige maand met 1,40% in vergelijking met de maand augustus.

De stijging was groter dan verwacht, want de consensusverwachting bij de analisten lag op stijging met maar 1%. Volgens het officieel rapport bleef de trend ook in oktober positief.

Vooral fabrieken die transportuitrusting, elektronische onderdelen en machines maakten, leverden volgens het ministerie Economie, Handel en Industrie een bijdrage aan de productiegroei.

Stimuleringsmaatregelen over de hele wereld, maar vooral in China, heeft de Japanse export weer aangezwengeld. In september daalde de Japanse export aan het traagste tempo in 10 maanden.

In eigen land werd de productie positief beïnvloed door maatregelen die de consumptie aanzwengelen, waarbij er vooral vraag was naar milieuvriendelijke toestellen en wagens.

De industriële productie - een belangrijke barometer voor de economische gezondheid van het land - steeg vorige maand met 1,40% in vergelijking met de maand augustus. De stijging was groter dan verwacht, want de consensusverwachting bij de analisten lag op stijging met maar 1%. Volgens het officieel rapport bleef de trend ook in oktober positief. Vooral fabrieken die transportuitrusting, elektronische onderdelen en machines maakten, leverden volgens het ministerie Economie, Handel en Industrie een bijdrage aan de productiegroei. Stimuleringsmaatregelen over de hele wereld, maar vooral in China, heeft de Japanse export weer aangezwengeld. In september daalde de Japanse export aan het traagste tempo in 10 maanden. In eigen land werd de productie positief beïnvloed door maatregelen die de consumptie aanzwengelen, waarbij er vooral vraag was naar milieuvriendelijke toestellen en wagens.