Daardoor wordt nogmaal bevestigd dat het economisch herstel onevenwichtig verloopt. Gevolg is dat Japan er nog steeds niet in slaagt om af te rekenen met het deflatiescenario.

De industriële productie daalde vorige maand met 0,90% ten opzichte van de maand voordien, na voordien 11 maanden op rij te zijn gestegen. In januari was er nog sprake van een stijging met 2,70%.

De werkloosheidsgraad bleef anderzijds ongewijzigd op 4,90%, na twee maanden op rij te zijn gestegen. De Japanse economie doet het volgens de centrale bank niet slecht, maar de vanmorgen gepubliceerde indicatoren roepen toch op tot enige vorm van voorzichtigheid.

Junko Nishioka van RBS Securities verwacht dat de Bank of Japan zal wachten op meer bewijzen dat de economische groei aan het afbrokkelen is alvorens nieuwe maatregelen te treffen.

Nishioka merkt op dat de export gedurende verschillende maanden sterker dan verwacht was en dit ondanks de sterke yen. Zolang deze trend zich doorzet, is er weinig reden om zich zorgen te maken. De daling van de industriële productie was groter dan verwacht, want de markt had slechts gerekend op een daling met 0,90%.

Daardoor wordt nogmaal bevestigd dat het economisch herstel onevenwichtig verloopt. Gevolg is dat Japan er nog steeds niet in slaagt om af te rekenen met het deflatiescenario. De industriële productie daalde vorige maand met 0,90% ten opzichte van de maand voordien, na voordien 11 maanden op rij te zijn gestegen. In januari was er nog sprake van een stijging met 2,70%. De werkloosheidsgraad bleef anderzijds ongewijzigd op 4,90%, na twee maanden op rij te zijn gestegen. De Japanse economie doet het volgens de centrale bank niet slecht, maar de vanmorgen gepubliceerde indicatoren roepen toch op tot enige vorm van voorzichtigheid. Junko Nishioka van RBS Securities verwacht dat de Bank of Japan zal wachten op meer bewijzen dat de economische groei aan het afbrokkelen is alvorens nieuwe maatregelen te treffen. Nishioka merkt op dat de export gedurende verschillende maanden sterker dan verwacht was en dit ondanks de sterke yen. Zolang deze trend zich doorzet, is er weinig reden om zich zorgen te maken. De daling van de industriële productie was groter dan verwacht, want de markt had slechts gerekend op een daling met 0,90%.