De Japanse industriële productie zou nog zijn gegroeid aan het traagste tempo in meer dan een jaar, waardoor de druk op de regering zou toenemen om de economische steunmaatregelen voorlopig te handhaven.

De consensusverwachting bij de economen is dat de Japanse industriële productie over het voorbije kwartaal met 0,20% is gegroeid, zo blijkt uit een onderzoek gedaan door Bloomberg News.

Economieminister Satoshi Arai en minister van handel Masayuki Naoshima zijn het nog niet eens over een mogelijke verlenging van de steunmaatregelen.

Kenji Yumoto, director van het Japan Research Institute in Tokio, is van mening dat de Japanse industriële productie sterker dan verwacht is gegroeid, waardoor een vertraging onvermijdelijk is.

De Japanse industriële productie zou nog zijn gegroeid aan het traagste tempo in meer dan een jaar, waardoor de druk op de regering zou toenemen om de economische steunmaatregelen voorlopig te handhaven. De consensusverwachting bij de economen is dat de Japanse industriële productie over het voorbije kwartaal met 0,20% is gegroeid, zo blijkt uit een onderzoek gedaan door Bloomberg News. Economieminister Satoshi Arai en minister van handel Masayuki Naoshima zijn het nog niet eens over een mogelijke verlenging van de steunmaatregelen. Kenji Yumoto, director van het Japan Research Institute in Tokio, is van mening dat de Japanse industriële productie sterker dan verwacht is gegroeid, waardoor een vertraging onvermijdelijk is.